Språkutvikling

I Akasia Solahagen barnehage fokuser vi på språk for å gi barna livsmestring. Et godt språk og god språkforståelse er grunnleggende for alt vi foretar oss, både i barnehagen og ellers.

Helt fra spedbarnsstadiet vil et barn prøve å kommunisere og få respons med gester og lyder. Interaksjon og samspill er grunnleggende faktorer for at språket skal utvikles aldersadekvat. Det å forstå og bli forstått, å kunne forklare seg, ha en dialog eller forstå en beskjed, er eksempler på hva som kan være avgjørende for både god sosial kompetanse, deltakelse i lek og det å kunne skaffe seg og huske viktig informasjon.

Videre vil et godt språklig grunnlag fra barna er små styrke dem når de skal videre i skolen.

Les mer om vårt satsingsområde i årsplanen vår.