Språk og bøker.

Fokusområdet til Akasia Solahagen barnehage er språk. En av arbeidsmetodene vi jobber med er språkgrupper. Her leser ansatte mye med barna, og de har samtaler rundt det de har lest. Vi bruker også språkgruppene til å leke i, sammen med de ansatte. Personalet er da en språklig støtte i leken.

"Språk og bøker".

I Akasia Solahagen barnehage har vi formelle læringsarenaer som f.eks. språkgrupper, tema, samlingsstund og skolegruppe. De uformelle læringsarenaene er representert gjennom alt som skjer i hverdagen, f.eks. frilek, måltid, påkledning og stell. Barna opplever glede av å lære å mestre i barnehagen.

Språk er nøkkelen til det meste, også læring. Språktrening handler om relasjoner og leken er en sentral del av dette. I Akasia Solahagen barnehage har vi som mål å skape leselyst hos barna. Dette jobber vi med daglig enten gjennom språkgrupper, eller lesesamlinger/høytlesning.

I de daglige situasjonene, er vi tilgjengelige og bevisste på at barn skal lære gjennom det de gjør. Dette gjelder i situasjoner som matlaging, hvor barna er med å telle antall, lærer om mengde og navn på ingredienser. Er vi på tur, leter vi etter former, bokstaver og tall på skilt og plakater. Vår jobb som voksne er å legge til rette for barns undring og nysgjerrighet gjennom hele barnehagedagen.