Omsorg og trygghet i barnehagen

Omsorg preger situasjonene i hverdagslivet vårt og er en forutsetning for barnas trygghet og trivsel, og for utvikling av empati og nestekjærlighet.

Arbeidsmåtene til barnehagen ivaretar barnas behov for omsorg og lek, og de fremmer læring og danning. Personalet bidrar til at barna får mestringsopplevelser og de tilrettelegger for progresjon i barnas utvikling gjennom oppfølging og tilrettelagte aktiviteter.

Under trygge rammer med trygge voksne, utfolder barna seg i frileken. De tester sine egne grenser i forhold til seg selv og andre. De voksne støtter og oppmuntrer barna til å vise omsorg for andre, og til selv å kunne ta imot omsorg.

For de minste er vi lydhøre for deres uttrykk, og imøtekommer deres behov for omsorg. Vi ivaretar barnets behov for fysisk omsorg og vi har alltid et fang tilgjengelig.

I Akasia Solahagen barnehage handler omsorg om gode og varme relasjoner. Barnehagen gir alle barn følelsen av å bli sett, forstått og respektert. De får den hjelp og støtte de har behov for.