Når barnet starter i barnehagen

Den første tiden i barnehagen er viktig for at barnet får en trygg og god start i barnehagen. Både foreldre og barn blir kjent med barnehagen på en rolig og forsiktig måte, slik at det å begynne i barnehagen ikke blir en brå overgang for barna. Vi tilpasser tilvenningen etter barnets behov, i samarbeid med foreldre.

Personalet samarbeider med barnets hjem og legger til rette for at barna får en trygg og god start i barnehagen. Alle barn får en primærkontakt. Primærkontakten er en ansatt som har et ekstra øye med barnet. På denne måten sikrer vi at barnet blir sett og ivaretatt på en best mulig måte. Personalet sørger for en tett oppfølging den første tiden, og tilbyr oppstartsamtale etter et par uker.