Hvorfor velge Akasia Solahagen barnehage

Akasia Solahagen barnehage åpnet høsten 2010. Vi har en flott plassering på Skadberg i Sola kommune. Vi er så heldige at vi har vår egen gymsal med klatrevegg, takterasse og drivhus.

Gymsal med klatrevegg:

• For å styrke, og trene barnas motorikk, har vi fått montert klatregrep i gymsalen vår. Her har vi 5 forskjellige klatreløyper i forskjellige vanskelighetsgrader. Løypene er skrudd av erfarne klatrere, og for å gi utfordringer til barn i forskjellige aldre.

• Barn er opptatt av mestringsfølelse, og det ligger naturlig for dem å utforske hindre. Når de mestrer en utfordring, ønsker de å repetere dette flere ganger. Dette ser vi ofte igjen da barn begynner å klatre opp i sofaen, begynner å bevege seg i trappen eller mestrer ett lekeapparat.

Takterasse:

• Over barnehagen har vi en takterrasse. Her har vi utekjøkken, bord, drivhus og noen grovmotoriske utfordringer. Vi er ofte på takterrassen, enten for  å ha samlinger, spise, sykle eller drive på med finmotoriske aktiviteter.

Drivhus:

• Tidlig om våren sår vi frø inne. Når det blir varmere i luften, og disse har blitt til planter, flytter vi dem ut i drivhuset. Her får barna se og erfare hele prosessen fra frø til mat. Barna er med på å vanne og stelle med de plantene vi har i drivhuset. I fjor hadde vi tomater, squash, gresskar og agurker, og de ble kjempegode. Det blir noe av det samme i år, men vi må også prøve noe nytt.