Akasia Sædalen barnehage har laget sin helt egen pepperkakeby. Ideen kom opp da personalet diskuterte hvorvidt de skulle dra å besøke pepperkakebyen i sentrum.

Hvorfor ikke lage vår helt egen pepperkakeby- med inspirasjon fra hva barna er opptatt av?

Og pepperkakeby ble det – inspirert av leke og læringsmiljøet i barnehagen.

Det ble opprettet en egen prosjektgruppe og hver avdeling fikk i oppgave å lage byggverk til byen sammen med barna. «Det var viktig for oss å ikke bare lage en pepperkakeby, men å ta inn en del pedagogiske elementer som var gjenkjennbare for barna», sier styrer Inger Karin Warberg.

I pepperkakebyen i Akasia Sædalen barnehage finner barna igjen kjente bøker og eventyr: slangen fra Gruffalo ligger inni et lite bål, gullhår og de tre bjørnene og hakkebakkeskogen er bare noe av det man kan oppleve her.

Barna på avdeling Miro  har gjennom året hatt et prosjekt med tema natur, mat og miljø og har i den forbindelse lage en gjenvinningsstasjon med bossbil.

Ellers kan man finne minibussen til barnehagen, spøkelseshus, fengsel og kirke m.m.

Engasjementet har vært stort blant store og små og dedikerte ansatte har jobbet både ettermiddager og helger for å ferdigstille den flotte pepperkakebyen til stor glede for barna.

Pepperkakebyen ble høytidelig åpnet tirsdag 4. november av barnehagesjef Edle Damm med god hjelp av små nisser. I hele desember vil barna i barnehagen kose seg med å besøke sin helt egen pepperkakeby!

Vil du besøke pepperkakebyen vår?

I slutten av desember åpner vi pepperkakebyen for alle barn i vårt nærområde.

Vi serverer pepperkaker og saft til alle våre besøkende!

Velkommen skal du være.

Åpningstider blir som følgende:

Mandag 17. desember kl. 15.30 – 17.00

Tirsdag 18. desember kl. 15.30 – 17.00