Hvordan søke barnehageplass?

Det er tid for å søke barnehageplass til hovedopptaket som gjelder plasser fra august. For å få plass i en av våre barnehager, må du søke via din lokale kommune sitt søknadssystem. Her på våre hjemmesider kan du lese om den enkelte barnehage. Når du har funnet din aktuelle barnehage, kan du trykke på «søk barnehageplass», som er linket direkte opp mot gjeldene kommune sitt søkeskjema.

For å finne din nærmeste Akasia barnehage prøv vårt GPS søk.

Du søker elektronisk og må registeret en søknad for hvert barn. Du kan velge opp til 3 barnehager i prioritert rekkefølge. Tilbud om barnehageplass sendes ut elektronisk via Altinn eller digital postkasse.

Søknadsfrister:

Du kan søke plass i våre barnehager hele året, men for hovedopptaket som gjelder plasser fra august gjelder følgende frister i 2019:

• Bergen kommune:  28. mars
  • Kvinnherad kommune:  15. februar
  • Sola kommune:  1. februar

Du kan søke om barnehageplass når barnet har fått fødselsnummer. Nytt fra i år er at søkerlistene blir sortert etter prioritet og barnets fødselsdato og ikke hvilken dato du sender inn søknaden.

I våre vedtekter som du finner på våre nettsider kan du lese om hvilke barn som har rett til prioritet ved opptak.

Rullerende opptak:

Ledige plasser etter hovedopptaket fylles opp forløpende. Du kan derfor søke plass hos oss gjennom hele året.

Her vil du til enhver tid finne liste over ledige plasser i Akasia barnehage.

Har du spørsmål ta gjerne kontakt med oss!