Våren er her og de eldste barna i Akasia Barnehage er spent på skolestart etter sommerferien.

Gjennom det siste barnehageåret har barna i førskolegruppen jobbet med skoleforberedende aktiviteter både gjennom lek og i mer strukturert form.

Det er viktig for oss at barna opplever selvstendighet, mestring og selvtillit.

Vi er opptatt av at overgangen fra barnehage til skole er god. Den kan sees i et forebyggende perspektiv og med mål om å tilrettelegge for en positiv utvikling for det enkelte barn.

Rammeplanen for barnehage (2017) sier:

«De eldste barna skal få mulighet til å glede seg til å begynne på skolen og oppleve at det er en sammenheng mellom barnehagen og skolen.»

«Barnehagen skal bidra til at barna kan avslutte barnehagetiden på en god måte og møte skolen med nysgjerrighet og tro på egne evner.»

For å sikre en god overgang, deltar barnehagene på overføringsmøter med nærskolene til det enkelte førskolebarn.

Her er noen av aktivitetene som førskolebarna i Akasia barnehage har gjennomført:

I Akasia Ramstad barnehage har førskolegruppen hatt om ulike geometriske former. Vi snakker om betegnelser, sortering, og hvor finner vi disse formene inne og ute i naturen.

Førskolebarna i Akasia Nygård menighetsbarnehage lager en liten bok om seg selv «Her er jeg» slik at skolen og lærere kan bli kjent med barnet. Dette tar de med til skolen på førskoledagen.

Samarbeid mellom barnehagen og skolen er viktig for at barna skal få en trygg og god start på skolen.

I Akasia Neshaugane barnehage pynter barna en uro som leveres til skolen.

Uroen blir hengt opp på plassen til barnet når de kommer i klasserommet/garderoben.

Rammeplan for barnehagen (2017) sier at "personalet skal støtte barnas lek med og utforsking av skriftspråket".

Førskolebarna i Akasia Bjerknesparken barnehage leker med bokstaver både på turer og på gruppedager i barnehagen. Vi leser i boken om Bokstavkongen, går på bokstavjakt i skogen og har kreative prosjekter. Dette er både morsomme og lærerike aktiviteter som barna viser tydelig at de liker!